26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026

Έκθεση Intersolar 2026 – Μόναχο, Γερμανία
Στην καρδιά των εξελίξεων του κλάδου της ενέργειας, παρεβρεθήκαμε στην κορυφαία διεθνή έκθεση INTERSOLAR στο Μόναχο της Γερμανίας.
Η πολυετής εμπειρία μας συναντά τη σύγχρονη τεχνολογία, τις καινοτόμες λύσεις και τις νέες τάσεις στα φωτοβολταϊκά συστήματα και την αποθήκευση ενέργειας.
Παρακολουθώντας από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις της αγοράς, ενισχύουμε συνεχώς τη γνώση και την τεχνογνωσία μας, με στόχο την ακόμη ποιοτικότερη και πληρέστερη υλοποίηση των έργων μας.
ΒΙΕΝΤΕΡ – Ο ιδανικός συνεργάτης για σύγχρονες και αξιόπιστες ενεργειακές λύσεις.
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026

Οι μηχανικοί της ΒΙΕΝΤΕΡ «επί το έργον» στην κατασκευή του αυτόνομου Φωτοβολταϊκού Συστήματος σε οικία στα Γλυκά Νερά!
15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026
Τηλεποπτεία σε Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς άνω των 400 kWp: Τι είναι και γιατί είναι απαραίτητη;
Η τηλεποπτεία αποτελεί ένα από τα βασικότερα εργαλεία για την ασφαλή και αποδοτική λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού σταθμού. Πρόκειται για ένα σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης που επιτρέπει τον συνεχή έλεγχο της εγκατάστασης σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία στον χώρο.
Μέσω της τηλεποπτείας καταγράφονται και παρακολουθούνται κρίσιμα στοιχεία, όπως:
✔️ Η παραγωγή ενέργειας του σταθμού
✔️ Η κατάσταση λειτουργίας των inverter
✔️ Πιθανές βλάβες ή σφάλματα
✔️ Η διαθεσιμότητα και η απόδοση του εξοπλισμού
✔️ Η άμεση ειδοποίηση σε περίπτωση δυσλειτουργίας
Σύμφωνα με τις ισχύουσες απαιτήσεις και τους κανονισμούς, οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί με ισχύ άνω των 400 kWp είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν σύστημα τηλεποπτείας και απομακρυσμένης διαχείρισης.
Η σωστή εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος δεν αποτελεί μόνο τυπική υποχρέωση, αλλά και σημαντικό παράγοντα για τη μέγιστη απόδοση της επένδυσης.
Στην ΒΙΕΝΤΕΡ, έχουμε ήδη αναλάβει την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και τεχνική υποστήριξη συστημάτων τηλεποπτείας για όλους τους πελάτες μας που υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τις σχετικές απαιτήσεις.
Με εξειδικευμένη τεχνογνωσία και εμπειρία στον τομέα των ενεργειακών έργων, εξασφαλίζουμε την ομαλή ένταξη της εγκατάστασης στις απαιτήσεις του δικτύου και την απρόσκοπτη λειτουργία της.
Η σωστή τηλεποπτεία δεν είναι μόνο θέμα κανονιστικής συμμόρφωσης.
Είναι εργαλείο διαχείρισης, πρόληψης και προστασίας της επένδυσης κάθε παραγωγού.
2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026

Η εταιρεία μας ανέλαβε, για την εταιρεία Diolkos Development, την κατασκευή και εγκατάσταση επτά (7) φωτοβολταϊκών συστημάτων συνολικής ισχύος 31,5 kWp με hashtagnetbilling στο νέο εμβληματικό κτίριο γραφείων της TRASTOR Property Investments στο Μαρούσι, ενισχύοντας τη μετάβαση σε βιώσιμες και ενεργειακά αποδοτικές υποδομές.
Η εγκατάσταση αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για καθαρή ηλεκτρική ενέργεια, μειώνοντας το ενεργειακό κόστος και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κτηρίου.
Με κάθε έργο, συνεχίζουμε να στηρίζουμε επιχειρήσεις που επενδύουν σε σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και βιώσιμη ανάπτυξη.
📍 Μαρούσι, Αττική
